Corona informasjon til våre medlemmer

Postet av Gransherad Idrettslag den 12. Mar 2020

I tråd med nasjonale retningslinjer fra folkehelseinstituttet, NIF og Norges Fotballforbund har Gransherad IL kommet frem til følgende tiltak: 


* Alle felles treninger i regi av idrettslaget blir avlyst frem til ny beskjed foreligger. Det gjelder både fotball og langrenn. 

* Treningsrommet på Skogly vil holde stengt frem til ny beskjed foreligger. 

* Årsmøtet blir utsatt på ubestemt tid. NIF åpner for ny frist innen 15. juni. 

* Avslutning for skigruppa 30.03.20. blir utsatt på ubestemt tid. 

* Vi oppfordrer alle medlemmer til å følge anbefalingene fra FHI med tanke på god håndhygiene, begrense reising og opphold på steder med mange mennesker til et minimum OG at de som har fått hjemmekarantene holder seg nettopp HJEMME - og ingen andre steder.Nå er det ikke voldsom trafikk i det treningsrommet, men det kan være en potensiell kilde for eventuell smittespredning. Det samme gjelder våre treninger; vi har små grupper på trening, men det kan allikevel være kilde til å spre smitte videre. Det viser seg at man er smittsom også før man får symptomer. 

Nå er de fleste skirenn og større idrettsarrangementer avlyst fremover, så man kan vel si at årets skisesong per def er over. Oppstart av fotballsesong vil heller ikke bli som den pleier og NFF har har nå kommet ut med bestemmelser om at all trening, kamper og aktivitet på breddenivå skal utgå ut april. 

Det er per i dag ingen påviste Coronatilfeller i Notodden kommune. Idrettslaget bør sette inn de tiltakene vi kan  for at det skal holde seg nettopp slik. Det er vårt ansvar som samfunnsaktører å holde smittespredningen på et jevnt nivå og gjøre det vi kan for å unngå store topper/smitteeksplosjoner. Helsevesenet vårt er ikke dimensjonert til å kunne håndtere disse toppene. Derfor er det viktig at vi bidrar med det vi kan for å holde en "flat" smitteutvikling uten store topper, slik at alle smittede som trenger sykehusbehandling kan få nettopp det.


https://thespinoff.co.nz/wp-content/uploads/2020/03/Covid-19-curves-graphic-social-v2.gif?fbclid=IwAR2NKhIDtwtarwzJ7roqXA8zNuAnC0931ReW2hmwYZ1r962I8FLe5jHDP_YKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.