Finnekåsa - Kotuhaugen / Ranten


Bildet under viser kartutsnitt med hele turen inntegnet. 

 

Dersom du har spørsmål eller kommentarer til turen, så kan det rettes til Stifadder Ingvild Finnekåsa,  tlf. 915 96 918.


GPX-fil for turen (denne fila kan du laste ned på mobilen til en GPS app, og få opp sporet på egen telefon):

Kotuhaugen.gpx

Eksempler på slike applikasjoner er:

Topokart, ViewRanger, Trails, osv.  Topokart har godt kart, men er foreløpig kun tilgjengelig for iPhone.

Du kan da se sporet på egen telefon og samtidig følge med hvor du selv er i sporet (eller om du kanskje er på utsiden av sporet).


Denne turen starter litt nord for Finnekåsa-tunellen på Tinnoset.  Der er det er en avkjøring fra Tinnsjøvegen, og grunneier har gitt tillatelse til å parkere der.

Turen går oppover, til tider ganske bratt.  Vi har valgt å merke den som en rød tur, dvs. har du dårlig pust så bør du kanskje ikke springe for fort oppover. Det er brattest nederst.  Så kommer det et flatt parti (til og med en liten nedoverbakke), før siste del går opp til og langs Ranten (bergryggen, ref. nynorsk ordbok) oppover til Kotuhaugen.  Ranten strekker seg over ca. 800 m, fra siste store sving (ref. kartet) og til Kotuhaugen (turens endepunkt).  Hele området langs ranten er idyllisk åpent berg- og furu-terreng med fin utsikt.   Det er heller ikke så bratt lenger når du kommer opp på Ranten.  Stigningen avtar mot toppen.


Og husk:

- Ikke kast søppel i naturen.

- Ha respekt for skogbrannfare og forbudet mot åpen ild i sommertida.

- Ikke skad friske trær.


Vi takker:
- Velvillige grunneiere Jon Erlend Finnekåsa og Hege Kaasa


GOD TUR!

Hilsen turgruppa i Gransherad Idrettslag.


Bilder fra turen følger under: